SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Hogy működik?

Hogy működik?

Legyél Te is egy Jó Ügy Követe és segíts adományokat gyűjteni az általad választott Jó Ügy céljára!

Mit kell ehhez tenned?

1. Válassz egy Jó Ügyet és tegyél vállalást

Azzal válhatsz a Jó Ügy Követévé, ha valamilyen esemény kapcsán vállalod, hogy adományokat gyűjtesz a Jó Ügy által megjelölt célra. A rendszerben már regisztrált és jelenleg aktívan gyűjtő Jó Ügyek listájátt itt találhatod meg. Ha egy olyan Jó Ügynek (civil szervezetnek) szeretnél gyűjteni, akiket nem találsz ezen a listán, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az jougyekert@civiliranytu.hu címen és segítünk. Ha a rendszerben épp aktív események között nem találsz kedvedre valót, indíthatsz egyéni eseményt is, ami gyakorlatilag bármi lehet...

2. Regisztrálj és készítsd el a saját „Követ” oldaladat.

A Követté váláshoz regisztrálnod kell magad az oldalon, ezek után létre tudod hozni a saját adománygyűjtő kampányoldaladat.
 

Az oldalon leírhatod, hogy miért lettél az adott Jó Ügy követe és miért gondolod, hogy az adott Jó Ügyet másoknak is támogatniuk kellene. Az oldal létrehozásakor egy célt is kitűzhetsz magad elé (nem kötelező), hogy mennyi támogatást tervezel összegyűjteni, ha a saját motivációdat jól tudod leírni, már félig Tiéd a siker! A szövegben, amit megadsz azt próbáld meg leírni, hogy Számodra miért fontos ez a Jó Ügy, minél személyesebben tudod ezt megfogalmazni, annál többen fognak adományozni.

Mielőtt megfogalmazod a saját szövegedet, esetleg nézd meg ezeket a korábbi, sikeres kampányokat az alábbi oldalakon:

Harmincszorozd meg az adományodat
Én futok, de együtt segítünk
Első jótékony futásom
Mikuláskocogás vidáman

A saját egyéni kampányoldalad elkészítéséhez az oldalon való regisztráció után egy egyszerű adatlapot kell csak kitöltened, ami után az oldal automatikusan létrejön. Az adatlap kitöltéséhez készítettünk egy segédletet is. A kampány indításához szükséged lesz egy (maximum 2MB méretű) fotóra, amit fel kell töltened az oldalra. 

Az egyéni kampány létrehozásának pontos menetét ez a demo videó is bemutatja:

Egyéni kampányok indításának  bemutatása a rendszerben (4:35)

 

3. Népszerűsítsd a saját oldaladat

Küldd el saját oldaladat (melynek egy saját linkje van!) barátaidnak e-mail-ben, Facebook-on vagy bármilyen egyéb elektronikus csatornán és persze ha találkozol velük, akkor meséld is el nekik, hogy Követ lettél és támogatókat keresel a Jó Ügyedhez. Itt nagyon igaz, hogy sok kicsi sokra megy, 2000-3000 forintos támogatásokból is gyorsan összegyűlhet sok pénz.

A kampányoláshoz olvasd el tanácsainkat a Hogyan kampányolj oldalon.