SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Vállalási ötletek

Vállalási ötletek

Ha egy Jó Ügy Követe szeretnél lenni, akkor először is nézd meg, hogy jelenleg milyen események vannak a rendszerben, amihez csatlakozhatsz vállalásoddal. Ezeket az eseményeket megtalálhatod a regisztrált események oldalán. Ezen események esetében egyszerűen csak csatlakoznod kell a meghirdetett akcióhoz, csatlakozásoddal válsz az adott eseményhez kapcsolódó Jó Ügy Követévé. A rendszerben levő események között lehetnek olyanok, amelyek csak egy adott Jó Ügyet támogatnak, de lehetnek olyanok is, amelyeknél Te dönthetsz több Jó Ügy közül, hogy melyiket szeretnéd támogatni.

Elképzelhető, hogy a rendszerben nem találsz olyat, ami igazán tetszik, de lehet, hogy van olyan ötleted, amit szívesen megvalósítanál egy Jó Ügy érdekében.

Hogy mik lehetnek események? Gyakorlatilag bármi, gondolatindítónak néhány példa:

  • Sportesemények (futóversenyek, bicikliversenyek, úszóversenyek, stb.)
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás) – ez azért is jól működhet, mert a Követek maguk is állandó reklámhordozói saját kampányuknak
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Csapat vállalások (pl kollégákkal, barátokkal közösen tett vállalás)
  • Stb.

Persze minél kreatívabb az ötlet, annál nagyobb az esély a sikerre! 

Fontos, hogy olyan eseményeket tudunk indítani a rendszerben, amikhez lehetőleg minél több Követ csatlakozhat, így megsokszorozva az adománygyűjtés eredményességét.

Ha eseményt szeretnél indítani, akkor írj nekünk az jougyekert@civiliranytu.hu címre és megbeszéljük a részleteket.